A Magyar Nemzeti Bank szakmai támogatásával elindult Kína és Kelet-Közép-Európa első közös, kettős diplomát adó képzése, a Fudan-Corvinus Double Degree MBA Program.

 

Tizennyolc fővel elindult a kínai Fudan Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem közös MBA-képzésének első évfolyama. Mivel a Fudan-Corvinus Double Degree MBA program rendkívül népszerűnek bizonyult, ezért már a 2019 őszén induló második évfolyamba is lehet jelentkezni – derült ki a Bölcs Várban tartott megnyitó ünnepségen.

A rendezvényen Matolcsy György jegybankelnök és Szántó Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetem rektorhelyettese köszöntötték a programban résztvevőket és a megnyitó ünnepség meghívott vendégeit. Az elnöki és rektorhelyettesi köszöntő mellett Xu Ningsheng, a Fudan Egyetem rektora és Chen Zhimin rektor-helyettes videoüzenetben köszöntötték a hallgatókat és a programban résztvevő oktatókat.

A program célcsoportja az állami szervezetek, vállalatok, valamint a pénzügyi szféra azon munkavállalói, akik kiemelten érdeklődnek Kína, Ázsia sajátos kultúrája, gazdasága és innovatív oktatási módszerei iránt, illetve a munkájuk során ezen ismereteket szeretnék hasznosítani.

A program egyedülálló lehetőség a vezetőképzés terén is. A résztvevők betekintést nyerhetnek az üzleti menedzsment aktuális trendjeibe, valamint aktuális nemzetközi módszertani tudást szerezhetnek intenzív tanórai viták, regionális és nemzetközi esetek elemzése, szimulációs feladatok és üzleti projektek révén.

A Fudan-Corvinus Double Degree MBA Program hallgatói a képzés elvégzésével a Fudan Egyetem Master of Finance (MSc) és a BCE Master of Business Administration (MSc MBA) diplomáját kapják meg. A Magyarországon és a kelet-közép-európai régióban is hiánypótló programot – céljaikkal összhangban – a Pallas Athéné Alapítványok is kiemelten támogatják, amelynek keretében hallgatói ösztöndíj támogatást és exkluzív oktatási helyszínt biztosítanak.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB), a világ legjobb egyetemei közé rangsorolt kínai Fudan Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem 2018 október elején írt alá háromoldalú együttműködési megállapodást az innovatív pénzügyi képzés megvalósításáról, amely a régió első kínai oktatási programja. A megállapodást a The Pre-Forum Session of Shanghai Forum 2019 című konferencia előkészítő eseményén írták alá, melyet az MNB, a sanghaji Fudan Egyetem és az MNB Alapítvány közösen rendeztek meg a Bölcs Várban.