Kubinyi Anna műveiről beszélnek a textilművész lányai, Kubinyi Adrienn és Szilvia a Bölcs Várba szervezett, épületlátogatással összekötött tárlatvezetésen. A rendezvényre minden érdeklődött szeretettel várunk.

 

Tárlatvezetést, illetve épületbejárást tart a Bölcs Várban április 4-én 17 és 18 óra között Kubinyi Anna textilművész két lánya, Kubinyi Adrienn és Szilvia. A séta közben sorra járják Kubinyi Annának az épületben kiállított alkotásait, így a látogatók személyes hangvételű képet kaphattak a textilművész életéről, munkásságáról, egyedi techikájáról, valamint megismerhetik a kiállított alkotások történetét, mondanivalóját.

A Bölcs Vár tavaly őszi megnyitása óta Kubinyi Anna tizenöt műve látható az épületben. Az érdeklődők a Bölcs Vár földszintjén, a két belső udvart körülfogó folyosó falain Kubinyi Anna hét alkotását tekinthetik meg, melyek: a Rozsda (2001), a Kötelékek (1998), a Nyitott zártság (2004), a Hajnali égbolt (2010), a Kék áttűnés (2000), az Erdélyi töredék (2003) és a Győztes fejedelem – Attila (2011). A művek már szinte mind a 2000-es években, azt követően készültek, hogy a huzamosabb ideig külföldön élő művésznő végleg hazatért, és erdélyi utazásainak hatására mély érdeklődéssel fordult az identitás, a nemzeti sorskérdések és a népművészeti hagyatékok felé.

A Bölcs Vár épületének emeletén, a doktori iskola termeinek helyet adó szinten Kubinyi Anna további nyolc alkotása kapott helyet. A nagyközönség számára egyébként nem látogatható helyiségekben a textilművész Székelykapu I. (2002), Székelykapu II. (2006), Székelykapu III. (2008), Csíksomlyói Imatextil (2014), Kőrösi Csoma Emléktextil (2009), Csoma Oltár (2013), Hajnali meditáció (in memoriam Robindrannath Tagore) 2013), és Gyűrődés (2000) című műve látható.

Kubinyi Adrienn és Szilvia februárban már tartottak egy jól sikerült tárlatvezetést illetve épületlátogatást a Bölcs Várban. Az erről készült beszámolót, illetve az eseményen készült képeket ITT tekinthetik meg.