Magyarország és Kína 2019-ben ünnepli a két ország közötti diplomáciai kapcsolat felvételének hetvenedik, továbbá Budapest és Sanghaj testvérvárosi kapcsolatának hatodik évfordulóját.

 

Ebből az alkalomból a Magyar Nemzeti Bank a világhírű Sanghaj Múzeummal, valamint az MNB Alapítvánnyal együttműködve, első alkalommal mutatja be a nagyközönség előtt Az érmék útja című kiállítást a Bölcs Várban, a Sanghaj Nemzetközi Kulturális Egyesület támogatásával.

A tárlat révén a látogatók megismerhetik a magyar és kínai érmék történetét, valamint – a hazai és a távol-keleti érmék fejlődését összevetve – Kína és Magyarország történelmébe is betekintést nyerhetnek. A kiállítás a fizetőeszközök közti különbségek, kapcsolódási pontok és más érdekességek bemutatását követően végigtekint napjaink digitalizált pénzügyi világán és az érmék szerepének fokozatos csökkenésén.

2019. június 18-án „Az érmék útja” című kiállítás megnyitotta kapuit a Bölcs Várban a nagyközönség előtt. A kiállítás ingyenesen megtekinthető 2019. június 18. és 2019. augusztus 11. között. Az ünnepélyes kiállításmegnyitón készült fotókat megtekintheti kapcsolódó galériánkban.