Újabb sikerkönyvet mutatott be a Pallas Athéné Könyvkiadó a Bölcs Várban. Az Okosvárosok a digitális világban című kötet szerzője, Vincent Mosco megközelítése  szociológiai jellegű, alapjaiban kérdőjelezi meg azt a feltevést, miszerint az okosvárost pusztán a technológiai fejlődése/fejlettsége teszi okossá.

 

Az előttünk álló időszakban a városok népessége tovább nő, a települések működését pedig alapvetően átalakítja a technológiai forradalom. Bár alapvetően egy technológia által vezérelt folyamatról van szó, a Pallas Athéné Könyvkiadó legújabb kötetének szerzője, Vincent Mosco megközelítése inkább szociológiai jellegű, alapjaiban kérdőjelezi meg azt a feltevést, miszerint az okosvárost pusztán a technológiai fejlődése/fejlettsége teszi okossá. A könyv átfogó képet nyújt az okosvárosok jelenéről és jövőjéről, egyúttal kontextusba is helyezi a koncepciót, feltárva annak történelmi előzményeit.

Az Okosvárosok a digitális világban című könyvet a Bölcs Várban mutatta be a Pallas Athéné Könyvkiadó egy szakmai panelbeszélgetés keretében, ahol is részt vett Csizmadia Norbert, az MNB Alapítvány kuratóriumi elnöke, Kalocsai Kornél, a Blockchain Magyarország Egyesület elnöke és Gere László, az MNB Alapítvány szenior kutatója. A könyvbemutatón az érdeklődők bepillantást nyerhettek a már létező okosvárosok technológiai vívmányaiba, a keleti és a nyugati típusú okosvárosok közötti különbségekbe, illetve megismerhették a szakértők álláspontját a városok jövőjét illetően.

Az Okosvárosok a digitális világban című kötet, valamint a Pallas Athéné Könyvkiadó (PABooks) korábban megjelent kiadványai megvásárolhatók a PABooks könyvesboltjában, a Bölcs Várban. A kiadó gondozásában megjelenő könyvekről folyamatosan hírt adunk a www.pallasathenekiado.hu oldalon, ahol a kötetek webshopon keresztül is megvásárolhatók.

A PABooks kiemelt figyelmet fordít a közösségépítésre is. Facebook oldalán (www.facebook.com/PallasAtheneKiado) az érdeklődők további hasznos, érdekes információkat találhatnak a megjelenő könyvekről és a hozzájuk kapcsolódó eseményekről.

Galéria