A héten elindult a kínai Fudan Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem közös MBA-képzésének második évfolyama, és megkezdődött az oktatás a már a negyedik évfolyamánál járó SzEEDSM doktori programban is. Mindkét képzéshez exkluzív oktatási helyszínt biztosít a Bölcs Vár.

Újra az oktatásé a főszerep a Bölcs Vár épületében. A héten elindult a képzés a kínai Fudan Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem közös MBA programjában, valamint a SzEEDSM Doktori Iskolában. A Fudan-Corvinus Double Degree MBA program elsősorban az állami szervezetek, vállalatok, valamint a pénzügyi szféra azon munkavállalóit célozza, akik kiemelten érdeklődnek Kína, Ázsia sajátos kultúrája, gazdasága és innovatív oktatási módszerei iránt, illetve a munkájuk során ezen ismereteket szeretnék hasznosítani.

A program egyedülálló lehetőség a vezetőképzés terén is. A résztvevők betekintést nyerhetnek az üzleti menedzsment aktuális trendjeibe, valamint aktuális nemzetközi módszertani tudást szerezhetnek intenzív tanórai, viták, regionális és nemzetközi esetek elemzése, szimulációs feladatok és üzleti projektek révén. A Fudan-Corvinus Double Degree MBA Program hallgatói a képzés elvégzésével a Fudan Egyetem Master of Finance (MSc) és a BCE Master of Business Administration (MSc MBA) diplomáját kapják meg. A Magyarországon és a kelet-közép-európai régióban is hiánypótló programot – céljaikkal összhangban – az MNB Alapítvány is kiemelten támogatja, amelynek keretében hallgatói ösztöndíj támogatást és exkluzív oktatási helyszínt biztosítanak.

Szintén hallgatói ösztöndíjak biztosításával és modern, a kor követelményeinek megfelelő oktatási helyszínnel támogatja az MNB Alapítvány a SzEEDSM Doktori Iskola működését. Az együttműködésnek köszönhetően a győri Széchenyi István Egyetem angol nyelvű doktori programja 2016-ban indult a gazdálkodás és szervezéstudományok területén. A menedzsment és a transzdiszciplináris doktori specializáció mindkét szakiránya Magyarországon egyedülálló képzést nyújt. A Transzdiszciplináris specializáció különböző diszciplínák (közgazdaságtan, komplex rendszerek, kulturális antropológia) ismereteit oktatva a valódi problémamegoldásra készíti fel hallgatókat, míg a Menedzsment specializáción kiemelt hangsúlyt kap a termelői és szolgáltatási tevékenységirányítás és az ellátási láncok vizsgálata.