A Frankfurti Nemzetközi Könyvvásár 2019. október 16. és 20. között immár 71. alkalommal került megrendezésre Frankfurt belvárosában. A könyvkereskedelem és könyvkultúra ezen kiemelkedő eseményének hagyományai közel 500 éves múltra tekintenek vissza. Európa legnagyobb könyves eseményén a Bölcs Várban található Pallas Athéné Könyvkiadó (PABooks) is nagy sikerrel vett részt.

A Frankfurti Könyvvásár minden év októberében kerül megrendezésre és mind a kiállítók, mind a látogatók száma szempontjából Európa legnagyobb könyvszakmai rendezvényeként jegyzik. Tavaly összesen 285 024 látogatót regisztráltak 164 országból, és ez idén sem csökkent, az expó 6 csarnokból álló komplexuma a vásár 5 napjára ez alkalommal is rendkívül izgalmas pezsgéssel telt meg. A könyvvásár jelentőségét szemlélteti, hogy a csarnokokban összesen 7 503 kiállító várta a látogatókat 109 országból, a regisztrált újságírók és bloggerek száma pedig elérte a 10 000 főt.

A legnevesebb külföldi egyetemi kiadók 2019-ben már a Bölcs Várban található PABooks-ot is ismerős kiállítóként fogadták, a magyarul megjelent köteteket pedig büszkén hirdették látogatóik felé. A Princeton Egyetem frankfurti standján a PABooks által idén augusztusban megjelentetett, A gyengék birodalma (Empires of the Weak) című könyv magyar változatát is viszontláthattuk.

A világ legnevesebb egyetemi kiadói idén is széles skáláját kínálták a menedzsment a geopolitikai, valamint a gazdasági köteteknek. A témák közül leginkább a klímavédelem, a környezeti tényezők, az innovációra való inspirálás és az emberek, valamint a kultúrák közötti együttműködés és az összekapcsolódás domináltak, emellett pedig számos új és érdekes hívószóval is találkozhattunk.

Mit jelent a Yale University Press vagy a World Scientific kiadói által is bevezetett dragonomics, milyen társadalmi előnyöket hordoz a Chicago University Press egyik szerzője szerint a lassabb, úgynevezett növekedés utáni gazdasági rendszer vagy mi vár a jövő vezetőire a mesterséges intelligencia és a digitális transzformációk korában? Aki figyelemmel kíséri a PABooks köteteinek üzeneteit, hamarosan biztosan megtudhatja.

A Pallas Athéné Könyvkiadó rendszerint a Bölcs Vár patinás épületében tartja nagy sikerű, élő könyvbemutatóit. Ezekre az eseményekre a férőhelyek erejéig ingyenesen lehet regisztrálni, érdemes tehát folyamatosan nyomon követni a PABooks oldalát a Facebook felületén is.