A Karmelita kolostorban fogadta Orbán Viktor miniszterelnök a kínai Fudan Egyetem delegációját, amelyet Hszü Ning-seng, a sanghaji központú egyetem rektora vezetett.

A Fudan Egyetem négy campust is üzemeltet a világ több pontján, ezeken jelenleg 11 kar működik, 35 tanszékkel és 17 kapcsolt kórházzal. A rektor a megbeszélésen tájékoztatta a magyar kormányfőt az intézmény jelenlegi, magyarországi működéséről és a jövőre vonatkozó terveiről.

Mint ismeretes a Magyar Nemzeti Bank és a Fudan Egyetem 2017-ben kötött együttműködési megállapodást, amelynek egyik kiemelt célja volt, hogy a neves kínai egyetem campust létesítsen Magyarországon is. Ennek helyszíne a párhuzamosan több tudásközpontnak is helyet adó Bölcs Vár, az egykori budavári városháza Úri utcában található, gyönyörűen felújított épülete.

Magyarország és Kína a felsőoktatási együttműködés ösztönzése érdekében 2018 őszén újabb megállapodást kötött a Fudan Egyetem magyarországi tevékenységének, ezen belül különösen a gazdaság- és társadalomtudományok, valamint az informatika képzési területeinek támogatásáról.

 

(A képen az MBA programban résztvevők láthatók.)