A Budapesti Műszaki Egyetem (BME) Építészmérnöki Kar Középülettervezési Tanszék "Recollective Architecture Studio" képzésének negyedéves hallgatói számára a 2020-as tervezés kurzus a Bölcs Várban rendezett nyitóelőadással vette kezdetét.

Az építészhallgatók ebben az évben két fontos projektet végeznek a tervezés kurzus keretében. Ezek közül az első a budavári Kapisztrán téren található egykori Helyőrségi templom romterületének átértelmezésével és megújításával kapcsolatos, míg a másik a szintén budavári Táncsics u. 9. alatti egykori kaszárnya, lőportár, ill. a 2018-ban részben feltárt ún. Erdélyi-bástya romterületének fejlesztési lehetőségeivel foglalkozik.

A hallgatók munkájának előkészítése keretében az épület adott otthont a bevezető előadásoknak, amelyeket Dr. Végh András régész, a BTM Vármúzeum igazgatója és Terei György, a BTM régésze tartottak. Az előadások után a hallgatókból és oktatókból álló csapat a két megnevezett helyszínen folytatta a komplex, sokrétegű területek gyakorlati megismerését.

Galéria