A győri Széchenyi István Egyetem angol nyelvű doktori programjának keretén belül Tóth Árpád sikeresen védte meg doktori disszertációját, amelyben az IFRS 16 lízing standard bevezetésének hatásait vizsgálta meg magyarországi illetve németországi, tőzsdei társaságok esetében. A PhD értekezés teljes címe: “IFRS 16 leases impact review in Hungary and a comparison to DAX 30 German listed entities”.

Tóth Árpád első diplomáját 2001-ben szerezte a Széchenyi István Egyetemen közgazdászként; majd 2005-ben az Eötvös Lóránd Tudományegyetem jogi karán szerzett kiegészítő közgazdász diplomát. Hitelesített magyar könyvvizsgálói és adószakértői képesítéssel rendelkezik, és tagja az Association of Certified and Chartered Accountants (ACCA) nemzetközi szövetségnek, amely a világ egyik legnevesebb, számviteli-pénzügyi szakmai szervezete.

Jelenlegi pozíciójában Tóth Árpád a Széchenyi István Egyetemen projektmenedzserként és oktatóként is dolgozik. Nemzetközi pénzügyi beszámolási IFRS standardokat és vezetői számvitelt oktat az egyetem alapszakos és MBA hallgatói számára. Szűkebb kutatási területe már jó ideje a nemzetközi pénzügyi számviteli szabályozás, ahol elsősorban a lízingre összpontosít.

Projektmenedzserként a Járműipari Kutatóközpontban dolgozik, amely a járművek autonóm vezetésével, az elektromos meghajtással és egyéb járműelektronikával kapcsolatos kutatásokat végez az egyetem és a Magyar Tudományos Akadémia támogatásával.

Galéria