Közgazdaságtan, pénzügyek, nyelvkönyv

A Pallas Athéné Domus Sapientiae Alapítvány (korábban Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány) tananyagok fejlesztését is támogatja. Az Alapítvány hozzájárulásával eddig az alábbi tananyagok jelentek meg:

 

Vezetői közgazdaságtan

A Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának Közgazdaságtani Intézete által oktatott Vezetői közgazdaságtan című tantárgyhoz kapcsolódó „Vezetői közgazdaságtan” című elektronikus tananyag megismerteti a hallgatókat azokkal a közgazdasági ismeretekkel és módszerekkel, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy később árakkal, profittal, versenystratégiákkal kapcsolatos üzleti döntéseket hozzanak meg.

 

Pénzügy halláskárosultaknak

Az Alapítvány 2017. júliusában kötött támogatási szerződést a Jel Alapítvánnyal hallássérültek számára jelnyelvi oktató videók elkészítésére és azok közzétételére. A hallássérültek számára olyan tudástár, információs bázis jött létre, mely jelnyelvi videókban magyarázza el a pénzügyben fontos kifejezéseket, szereplőket, szabályokat.

 

Nyelvkönyv magyar nyelven tanulóknak

Az Alapítvány támogatásával készült el a MagyarOK nyelvkönyv portugál nyelvű kiegészítő anyaga a magyar nyelven tanulók számára.

 

Differenciál- és integrálszámítás gazdasági alkalmazásokkal elektronikus tananyag

Az Alapítvány támogatásával a Debreceni Egyetem által megvalósított „Differenciál- és integrálszámítás gazdasági alkalmazásokkal” című elektronikus tananyag ingyenesen elérhető mindenki számára az alábbi honlapon.

A tananyag célja az első éves hallgatók magasabb szintű matematikába való bevezetése, a megtanult eszközök alkalmazása szakmai tárgyakban. A hallgatók megismerkedhetnek az analízis alapfogalmaival és ezek alkalmazásaival a közgazdasági, mikroökonómiai, makröokonómiai, mérnöki, fizikai, biológiai, kémiai témakörökben.

Az elsőéves hallatók számára komoly kihívást jelent az alapozó matematikai ismeretek elsajátítása. A segédanyag célja, hogy minden fejezet elején rövid, lényegretörő, de kellően precíz elméleti összefoglalót közöljön, majd ezt követően példákkal, feladatokkal illusztrálja az újonnan megszerzett ismereteket.