A sokáig zárt intézmény újra megnyitott az érdeklődők számára, így bárki megtekintheti a felbecsülhetetlen értékeket rejtő régi budai városházát. Az épület földszintjén, az alagsorban és a pinceszinten a látogatók számára nyitott terekben helyet kapott könyvesbolt és kiállítótér is.

A felújítást követően néhány különleges helyen az épület múltja is láthatóvá vált, egykori kőkeretek, kapuk és ablakok tekinthetők meg, a látogatók a padlóba beépített üvegfödémeken keresztül láthatják a múlt egy-egy darabját. A tulajdonos a középkori és barokk tereket magyar tervezők és iparművészek alkotásaival tölti meg élettel, ezzel is támogatva a magyar kreatív ipart.

Kontur András – Napszobor

Kontur András szobraiban az emblematikus jellegűvé alakított, szigorú geometrikus formák (kör, négyzet, korong, háromszög) dominálnak, melyek felülete váltakozik a simára csiszolt és a rusztikus megmunkálás között. A szabályos formák szimbolikus, jelentéshordozó plasztikai elemek is egyben, az élére állított kőkorong megjelenése egyértelmű hivatkozás a Napkorongra. Kontur András szobraiban egységbe olvasztja a klasszikus értékeket és a modern szellemiséget.

Kubinyi Anna – Erdélyi töredék

Kubinyi Anna egyedi motívumvilága a természetet és a tájmegjelenítést helyezi a középpontba. A szövés és a relieftechnika segítségével plasztikus és a síkból kilépő dinamikus kompozíciókat teremtett egyszerű anyagok felhasználásával. A művésznő sokáig élt külföldön, ám hazatérése után a hazafiasság és a népművészeti hagyatékok váltak meghatározóvá munkásságában. Az Erdélyi töredék című alkotása az életmű jelentős darabját képzi, és kiválóan reprezentálja művészetét.